HCB Karviná
Zápasy
so 11.12.2021 |

Zápas Zubří - Jičín

Zápasové menu

V sobotním utkání 14. kola Extraligy do zuberské haly zavítali hráči Jičína. Ti sice měli delší pauzu vlivem odloženého zápasu s Hranicemi, avšak na konci listopadu ve svém posledním zápase rozstříleli Brno vysoko 40:28. Do Zubří tak přijel soupeř namotivovaný bodovat. Do utkání na zuberské straně nemohli nastoupit Hybner s Mičkalem, kteří dostali dvouzápasovou stopku po šarvátce proti Kopřivnici.

Vstup do utkání se vyvedl domácím, kteří v páté minutě vedli 4:1. Za domácí obranou totiž stál jistý Mizera, který deptal hlavně spojky Jičína. Za stavu 9:6 se mohlo zdát, že Jičín ještě může Zubřany potrápit. Bohužel pro hosty však přišla kolem 15. minuty pasáž, při které si domácí vybudovali slušný náskok sedmi branek. Obrana jim dál šlapala a v útoku se domácí také netrápili. Úplně naopak tomu bylo na straně hostů. Poločas skončil sedmibrankovým vedením Valachů. Do druhého poločasu nastoupilo ještě lepší Zubří. Nebýt neproměnné sedmičky, mohli během pěti minut vsítit domácí hned 5 gólů. S velkým náskokem 20:9 mohl pomýšlet domácí trenér na rotování kádru a k obměně přistoupil i hostující trenér. Žádný obrat se ale nekonal. Zubří si zkušeně pohlídalo vedení a i když Jičín dokázal vstřelit 4 branky za sebou během posledních pěti minut, na menší, než šesti brankový rozdíl to nestačilo.

„výsledku bylo to, že jsme se na nic v útoku v první půli nezmohli a v cestě nám stál brankář Mizera. Nedokázali jsme navázat na výkon proti Brnu, nicméně jsme měli v tom našem tréninkovém systému větší volno. Pochvalu směřuji na naše mladší kluky, kteří pak nastoupili. Dokázali jsme zápas odehrát se ctí. Představoval bych si ale lepší výkon,“ hodnotil utkání trenér Jičína Petr Mašát a jičínská spojka Jiří Dolejší litoval: „V prvním poločasu nebyli schopni dát gól ze spojky, v takovém zápase, jako byl dnes proti Zubří, se tak asi těžko vyhraje.”

„My jsme se na Jičín připravovali velice svědomitě, protože jsme si mysleli, že bude Jičín po zápase s Brnem hodně nabuzený. Jsem rád, že naši kluci neupadli do nějaké strachu, ale v první půlce jsme Jičín udolali a do konce jsme si to pohlídali,” těšilo brankáře Zubří Milana Malinu. Trenér domácího týmu, Peter Dávid, pak viděl jako klíčový začátek druhé půle. „Odskočili jsme z 9:6 na 16:9. Díky tomu, že máme hodně zraněných a trestaných, jsme měli na postech hráče, kteří se tam běžně nevyskytují. V poločasu jsme měli jedno téma v šatně a to, abychom do prvních minut druhého poločasu vystřelili, aby bylo jasné, že tu Jičín nemůže nic získat. To se zcela podařilo a náskok byl 24:13. Tam jsme už sestavu porotovali.”

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici